sc Elim blijft puntloos achter

Elim – Na een minuut stilte voor een erelid van de bezoekende gasten op het zonovergoten sportpark van sc Elim werd de wedstrijd door scheidsrechter K. Staarman in beweging gezet. Het aanwezige thuispubliek zag hoe pupil van de week, L. Gruppen, het eerste doelpunt voor Elim mocht scoren. Ze hoopten dat er deze middag nog velen zouden volgen zodat eindelijk de hatelijke nul van de ranglijst zou verdwijnen. Het lukte M. Koops om voor Elim zowaar het eerste doelpunt van deze competitie te scoren maar de voorsprong was slechts van korte duur. De gelijkmaker lag er voor de rust alweer in. Na de rust leek het wel of de gasten er een schepje bovenop deden en dit werd pas aan het eind van deze wedstrijd in doelpunten omgezet. Met vier doelpunten was J. Bos de meest opvallende speler vanmiddag en hierdoor blijft sc Elim nog steeds puntloos achter.

Voorsprong Elim

Het was ASC’62 uit Dalfsen wat de eerste kansen had nadat het meerdere corners kreeg te nemen. Stand-in keeper R. Smit moest al snel handelend optreden naar een vreemde bal die door M. Koops van richting werd veranderd. Een vrije trap van M. Doldersum werd door diezelfde Koops bij de 2de paal wel in het goeie doel gewerkt en zo stond de ozo gewenste voorsprong op het scorebord (1-0). Even later had J. Bos van dichtbij de gelijkmaker kunnen maken maar hij verzuimde om de trekker over te halen. Een overtreding op J. Benjamins werd met geel beoordeeld door de scheidsrechter in het nadeel van C. Pasman.

Gemiste kans met gelijkmaker

De vrije trap van M. Doldersum werd door W. Boertien doorgekopt en P. Kroezen die de bal in bezit kreeg had de 2-0 mogen scoren maar vergat dat even. Aan de overzijde ontstond een klutssituatie voor de goal van R. Smit waar niemand de bal opruimde en zo de rappe J. Bos deze keer de gelijkmaker wel binnen schoot (1-1). Er volgden meerdere corners voor beide partijen en W. Boertien was met een zwakke kopbal nog wel het dichtst bij een doelpunt. Uit een klutssituatie die hier vervolgens uit ontstond wist sc Elim geen voordeel te behalen. Een botsing met de Berlijnse muur alias W. Boertien zorgde ervoor dat J. Bos vlak voor de rust even tegen de vlakte ging en verzorging nodig was. Een uitstekende redding in de extra tijd van keeper Smit was alles wat er nog gebeurde in deze helft.

Verzuimd om te scoren

Sc Elim kwam vol goede moed uit de kleedkamer want er was nog niets verloren. Een schotje van P. Kroezen ging net naast en R. Smit bracht aan de andere kant weer eens een goede redding. Een gevaarlijk schot van T. Pierik spatte op de buitenkant van de paal uiteen. En Elim moest hierdoor gewaarschuwd zijn, want M. van Geldere schoot kort daarna van dichtbij over de deklat. Na goed combinatiespel tussen M. Doldersum en D. Diphoorn kwam de bal bij P. Kroezen terecht en verzuimde hij het om zichzelf met een doelpunt te belonen. Na een uur spelen had D. Diphoorn, na een verre ingooi van M. Doldersum, de kans om te scoren maar uit de draai wist hij de bal niet voldoende te raken. Trainer Sikkes vond het welletjes worden en stuurde 3 wisselspelers van de reservebank af om warm te lopen. Een buitenspel voor Dalfsen leverde zoals zo vaak weer de bekende discussie op maar scheidsrechter Staarman liet zich niet ompraten. Vervolgens vlogen de ballen alle kanten om behalve de goeie waardoor Elim inmiddels een vacature “ballenzoeker” heeft opengesteld.

Vlotte combinaties ASC’62

Een snelle uitval met goed combinatiespel zorgde ervoor dat J. Bos de 1-2 kon binnen werken. Ook de volgende goal (1-3) kwam al snel op zijn naam na een combinatie met M. van Geldere. De Elimse defensie zag er niet altijd even fris uit. De moegestreden en lichtgeblesseerde P. Kroezen werd vervangen door R. Smit. Ook werd T. Pierik even later vervangen door N. Haroun. Een hard afstandsschot van M. Doldersum vloog hoog over. Een snelle counter zorgde ervoor dat aanvoerder W. Boertien te laat op zijn positie stond en verkeerd onder de bal doorkopte. Deze kwam terecht bij J. Bos en die moet je niet zulke kansen geven (1-4). De penalty veroorzaakt door keeper R. Smit op doorgebroken speler N. Haroun deed er niet meer toe. Genomen door C. Pasman was het een koud kunstje, nadat deze eerst nog was gestopt door de keeper, om de 1-5 op het scorebord te laten verschijnen. In de extra tijd liepen er nog 2 spelers van Elim tegen een gele kaart aan en hiermee bewezen ze zichzelf en het team geen goede dienst. Sc Elim blijft hiermee met lege handen staan en zal volgende week in Dedemsvaart anders uit de kleedkamer moeten komen.