Elko wint belangrijke pot tegen Lintjo

ELIM – Afgelopen zaterdag (7-10-2023) nam Elko het thuis op tegen Lintjo. De uitwedstrijd had Elko nipt verloren met 18-17, toch weet Elko dat ze zeker wel de kans hebben om te kunnen winnen en gingen met dit zelfvertrouwen het veld in. Elko begon in de aanval met Tygo Dijkslag, Jesse Everaarts, Papien Schonewille en Mila Wachtmeester. In de verdediging startten Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Nicole Smit en Romy Pieters.

Beide teams scoorden al snel doelpunten waardoor de stand op 1-1 stond, hierna hadden beide teams moeite de korf te vinden. Er waren genoeg kansen maar die vielen niet, toch herpakte Elko zich en kreeg Elko het voordeel in de afronding. Hierna werd er gefloten voor rust en ging Elko de kleedkamer in met een 6-2 voorsprong.

Trainers Henry Bijl en Henk Wachtmeester vertelden tegen de Elkoërs dat er genoeg kansen waren maar dat ze alleen nog moesten vallen, ze vertelden ook dat hier winst viel te halen. Hiermee gingen ze met vertrouwen de 2de helft in. In het begin van de 2de helft wist Lintjo de korf ook te vinden en kwamen ze steeds dichterbij dezelfde scores als Elko, hier was het 8-6. Toch wist Elko zelf ook te blijven scoren en gingen de scores gelijk op. Om meer lengte in het spel te krijgen werd Romy Pieters gewisseld voor Nienke Veld, toch bleven de scores hierna nog gelijk op te gaan waardoor er een eindstand was van 12-10.

De scores van deze wedstrijden kwamen van: Peter 3x, Hendri, Papien en Mila allen 2x, Jesse, Stefan en Tygo allen 1x.