Sc Elim in extremis langs SVM.

Marknesse – Op een prachtige zonnige zaterdagmiddag werd er met een bus vol spelers en begeleiding richting sportpark de Punt in de polder vertrokken. Als u zich af vraagt waar de supporters waren, nou die waren er op het eerste moment niet. Het bleek dus dat het supporterslegioen in grote getale met de auto was nagereisd. Na de aftrap van de pupil van de week kon scheidsrechter R. Vonk even later het officiële gedeelte afblazen. In de beginfase waren de bezoekers de bovenliggende partij en kreeg het enkele hoekschoppen en vrije trappen te nemen. Een afstandsschotje van M. Doldersum kon simpel door keeper C. Haagsma worden gepakt. Ook zijn broer Daymen wist de bal niet binnen te koppen vrij voor de keeper na een goede voorzet van T. Bos vanaf de rechterflank. Na ruim een kwartier spelen kreeg SVM wat meer grip op de wedstrijd en kreeg het enkele corners te nemen.

Meerdere kansen op voorsprong
Halverwege deze helft mocht R. Bos na een overtreding langs de zijlijn de eerste gele kaart in ontvangst nemen, waardoor de thuisploeg haar 5de vrije trap kreeg. Maar even later werd ook C. Hospes op geel getrakteerd door scheidsrechter R. Vonk. Na een half uur spelen kreeg Elim twee enorme kansen om te scoren maar in beide gevallen kon T. Bos de bal net niet met zijn dikke teen aantikken. Hierna volgende een wissel bij de thuisploeg en werd B. Bakker vervangen door J. Hoekendijk. Een vrije trap op randje zestien verkregen door J. Doldersum werd door zijn broer Mike in het zijnet geschoten.

Onverklaarbare strafschop
Een volgend schot van de befaamde nummer 10 kon door G. Lunenborg tijdig onschadelijk worden gemaakt. Door gestuntel in de verdediging en slecht werken kwam de bal in bezit van T. Westerveen. Deze wist er wel raad mee en vlak voor de rust schoot hij onverwacht de openingstreffer binnen (1-0). Even later na de aftrap lag de bal er aan de andere zijde er maar zo in. Hoe dat kwam was voor de meeste supporters een raadsel. Aanvaller T. Bos werd onderuit getrokken was volgens scheidsrechter Vonk de verklaring. Penaltykiller Y. Benjamins wist hier wel raad mee en schoot de verdiende gelijkmaker binnen (1-1). Vlak voor de theepauze deed zich bijna een identieke situatie voor en werd T. Bos met geweld door keeper C. Haaksma bijna onder de kunstgrasmat gestopt. Hierin zag de scheidsrechter geen overtreding. Na de blessurebehandeling van T. Bos en wat extra blessuretijd werd er afgefloten voor de rust.

Gretiger SVM
Na een rust verscheen een veel gretiger SVM op de mat en kreeg het meerdere kans om te scoren maar het gelukte niet. Een snel genomen vrije trap werd gepakt door keeper G. Lunenborg. Zo was er een enorme kans voor het beroemde nummer 14 maar hij zag zijn schot vanaf 20m’naast gaan. Nummer 10 moest redding brengen voor keeper C. Haagsma aan de andere kant van het veld na een voortreffelijke inzet van M. Doldersum. Ook zijn inzet even later zag hij overgaan na een goede assist van zijn broer Jay. De lichtgeblesseerde R. Bos werd vervangen door P. Kroezen na bijna een uur spelen. SVM probeerde aan te dringen en de verdediging stond zwaar onder druk. Het was vanmiddag aanvoerder W. Boertien die zijn mannetjes goede positioneerde waardoor er geen krimp werd gegeven. Hij zelf kon voorkomen dat de thuisploeg kon scoren door tijdig zijn been er tussen de steken en een corner weg moest geven. De corner hieruit werd volledig voorlangs geschoten en door niemand op waarde geschat.

Geweldige redding
In de 80ste minuut was het keeper G. Lunenborg die zijn ploeg in de race hield. Alleen voor de keeper wist de nummer 11 niet te scoren en was hij G. Lunenborg heer en meester in deze 1 op 1 situatie. Hierna volgende aan beide zijde de bekende wissels om tijd te vertragen. Tegen het sluiten van de markt was trainer P. Speetjens het niet eens met enkele beslissingen van de scheidsrechter en dit kwam hem deze middag op geel te staan. Maar ook D. Doldersum kreeg nog geel te zien na een optelsom van overtredingen en daardoor vond de leidsman het welletjes. Of deze gele kaart eraan bijgedragen heeft weten we niet maar zijn volgende actie leverde ver in de extra blessuretijd een geweldige voorzet op aan T. Bos. Deze wist vrijstaand in het centrum er wel raad mee en wist zo de eindstand op 1-2 te bepalen waardoor sc Elim de punten in de pocket had. Volgende week speelt sc Elim tegen de fictieve koploper Vitesse een thuiswedstrijd.