Elko verliest van Achilles

Geschreven door Peter Kroezen: Afgelopen zaterdag mocht Elko aantreden tegen Achilles uit Almelo. In een wedstrijd die met name in de afronding voor beide ploegen tegenviel was het Achilles die bij een stand van 9-8 de punten in Almelo wist te houden. Elko startte met in de aanval Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Papien Schonewille en Nicole Smit. In de verdediging startten Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Romy Pieters en Mila Wachtmeester.

Ondanks het mooie weer kwamen beide ploegen maar moeizaam tot scoren in Almelo. Elko creëerde voldoende kansen, maar het lukte niet om genoeg scherpte in de afronding te laten zien. Ook aan de kant van Achilles wilde de bal maar spaarzaam door de korf, waardoor er gerust werd met een schamele stand van 3-3. In de rust benadrukten coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat het aantal kansen prima was, maar dat het met de afronding toch echt beter moest als Elko de punten mee naar Elim wilde nemen.

Helaas voor de Elkoërs was het Achilles dat scherper uit de kleedkamers kwam en door het maken van twee afstandsschoten liep Achilles uit naar 5-3. Ook de tweede helft kenmerkte zich door voldoende kansen, maar te weinig scores. De ploegen ontliepen elkaar in de score weinig en zo bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend welke kant het kwartje op zou vallen. Bij 8-8 was het Achilles dat nog een afstandsschot wist te verzilveren, waardoor de punten in Almelo bleven bij 9-8. Scores deze wedstrijd kwamen van Nicole Smit (3), Mila Wachtmeester (2), Romy Pieters, Tygo Dijkslag en Hendri Kerssies (allen 1).