sc Elim komt tekort tegen nieuwe koploper Be Quick

Elim – Met een waterige voorjaarszonnetje wordt deze middag de aftrap genomen door pupil van de week, Sylvan ten Caat. Elim neemt vanaf meet aan het heft in handen want het is de punten hard nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Een eerste corner en een vrije trap van M. Doldersum worden door keeper van Dijk gekeerd. Ook de volgende twee corners binnen het eerste kwartier leveren geen doelpunten op. Te hard doorgaan van R. Bos op J. Doorgeest levert hem deze middag de eerste gele kaart van scheidsrechter A. Jansen op.

Volop vrije ruimte
R. van Zomeren en J. Doorgeest krijgen wel erg veel ruimte op de rechtervleugel. Hierdoor kreeg N. Bisselink een grote kans maar hij weet dichtbij de goal toch nog over te werken. Een eerste corner voor Be Quick levert vervolgens een vrije trap op voor Elim omdat volgens de scheidsrechter er teveel geduwd werd binnen het 5 meter gebied. Na een half uur spelen is het R. Zweerts die met een loeihard afstandsschot van ruim 25 meter keeper Lunenborg weet te verrassen en zo de 0-1 op het scorebord laat verschijnen. Even later is de nr. 8, H. Winkeler, trefzeker en weet hij ook met een hard schot de 0-2 weet te scoren. Een laatste corner in deze helft wordt door Be Quick achter de goal langs gedraaid.

Behouden uit de kleedkamer
Na de rust denk je dan al snel dat sc Elim volop voor de aanval zou kiezen en er eventuele wissels zijn ingebracht maar niets is minder waar. De aftrap is amper genomen of keeper G. Lunenborg kan al snel de bal achter hem uit het net vissen (0-3). Een snelle uitval via T. Stam en R. van der Stouwe zorgen ervoor dat goudhaantje N. Bisselink de elfde treffer van dit seizoen op zijn naam kan laten bijschrijven. Maar de Be Quickers kunnen niet lang van dit moment genieten want uit een corner wordt de kopbal van M. Koops van de lijn gered door een liggende verdediger maar weet jeugdspeler D. Benjamins de bal toch nog van dichtbij over de doellijn te werken (1-3). Een hard schot van J. Doldersum wordt in de korte hoek gered door P. van Dijk maar de corner hieruit geeft de Elim supporters weer hoop.

Terug in de race
Na slecht wegwerken krijgt aanvoerder Y. Benjamins de bal op zijn pantoffel en met een hard afstandsschot weet hij de rechter bovenhoek te vinden (2-3). Dat was even schrikken voor Be Quick maar de schade werd al snel weer hersteld door R. Gerritsen. Via snel combinatie spel met N. Bisselink kon bij de 2de paal de 2-4 binnenschuiven. Hierna volgde de wissel P. Kroezen voor T. Bos. Een corner genomen door T. Stam, zoon van Jaap Stam, wordt door W. Gerritsen in de handen van keeper G. Lunenborg gekopt. Na enkele buitenspelsituaties weet R. Gerritsen bijna keeper G. Lunenborg te verschalken. Deze is niet balvast en zo weet H. Winkeler vanmiddag zijn tweede goal in de rebound te scoren (2-5). Met nog een kwartier te spelen op de klok weet M. Koops uit een standaardsituatie de bal achterwaarts binnen te koppen (3-5).

Te laat gewisseld?
Trainer Sikkes wisselt de verdedigers S. Doldersum en G. Kikkert enigszins verlaat in voor aanvallers D. Diphoorn en R. Smit. Er volgen nog gele kaarten voor R. Gerritsen en M. Koops en dat waren de laatste wapenfeit van deze wedstrijd na 5 minuten extra speeltijd. Voor de neutrale toeschouwers een doelpuntrijke wedstrijd met kansen over en weer. Volgende week speelt sc Elim een inhaalwedstrijd tegen sc Rouveen uit.

Wedstrijdverloop.
Sc Elim – Be Quick 28 3-5 (0-2).
Scoreverloop: 30. R. Zweerts 0-1, 35. H. Winkeler 0-2, 46. N. Bisselink 0-3, 47. D. Benjamins 1-3, 56. Y. Benjamins 2-3, 58. R. Gerritsen 2-4, 74. H. Winkeler 2-5, 77. M. Koops 3-5.

Scheidsrechter: A. Jansen.
Gele kaarten: 3 (R. Bos, M. Koops en R. Gerritsen).
Rode kaarten: 0.
Toeschouwers: 150.
Man of the match: R. Koekoek.

Opstelling sc Elim:
Basis: G. Lunenborg, G. Kikkert (76. R. Smit), M. Koops, Y. Benjamins, S. Doldersum (76. D. Diphoorn), R. Bos, R. Koekoek, J. Doldersum, P. Kroezen (63. T. Bos), D. Benjamins en M. Doldersum .