Elko verliest van Achilles

(Geschreven door: Nicole Smit) Afgelopen zaterdag stond voor Elko de uitwedstrijd op het programma tegen Achilles uit Almelo. Vooraf gekeken naar de stand was voor de Elkoërs dit een wedstrijd om punten te pakken. Om nog zicht te houden op klassebehoud moesten de punten mee naar Elim.

De spelers die in de aanval begonnen waren: Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille. In de verdediging startten: Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Romy Pieters en Nicole Smit.

Achilles wist als eerste de score te openen. Elko kreeg genoeg kansen maar hadden moeite om de bal door de korf te gooien. De thuisspelende ploeg wist uit te lopen naar een stand van 5-3. Het aanvalsvak wist 2 maal op rij te scoren en daardoor stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Het leek erop dat de Elkoërs meer grip kregen op de wedstrijd, maar helaas was het Achilles die met scherp schoot en met een voorsprong van 8-5 de rust in ging.

In de rust gaf trainer Henk Wachtmeester aan dat de kansen wel aanwezig waren en dat er nog geen man overboord was. De spelers moesten vertrouwen houden en de juiste mensen uitspelen. Schieten om te scoren dat was de opdracht voor de 2e helft.

Elko begon goed aan de 2e helft en wist 2 maal achter elkaar te scoren. Hierdoor was de aansluiting weer gevonden. De Elkoërs bleven echter moeite houden met de afronding van de vele kansen. Achilles wist wederom weer uit te lopen en kon een gat van 4 doelpunten maken bij 12-8. Elko bleef hard werken om weer terug te komen in de wedstrijd. Esther Jans en Jelmer Dijkslag kwamen de tweede helft nog binnen de lijnen, maar ondanks de wissels kregen de spelers geen grip meer op de wedstrijd. Dichterbij dan twee doelpunten kwamen de Elimieten niet meer. Er werd afgefloten met een stand van 14-12. Scores deze wedstrijd kwamen van: Stefan 4x, Papien, Hendri en Tygo allen 2x, Esther en Nicole beide 1x.