sc Elim ronde verder ten kostte van stug spelend Drogeham

Elim – In de eerste ronde van de nacompetitie nam sc Elim het op tegen de onbekende gasten uit het plaatsje Drogeham, ook wel de Ham genoemd door bewoners in de regio. Een groot deel van de inwoners had de moeite genomen om per bus, taxi of eigen vervoer af te reizen naar het sportpark van sc Elim. De verkoper van de programmaboekjes was hier content mee want binnen no-time waren deze uitverkocht. Met vandaag 2 aangestelde assistenten en scheidsrechter J. Doornbosch werd de wedstrijd afgetrapt door pupil van de week Luan van der Weide. De wedstrijdbal van deze week zag er niet uit en leek uit een oude moddersloot te zijn getrokken. Supporters aan de kant verbaasden zich erover en vroegen zich af waar alle andere mooiere ballen waren gebleven.

Het spel was in de beginfase het aftasten van elkaar spelers en mogelijkheden. De eerste grote kans van T. Bos werd door keeper O. Stienstra tot corner verwerkt. V.v. Drogeham kon in deze helft geen potten breken en liep regelmatig in de buitenspelval. Met ruim een half uur op de klok was het T. Bos die het dichtst bij de openingstreffer was maar hij zag dat de vallende keeper nog net de bal tegen zijn been kreeg en hierdoor tot corner werd gepromoveerd. Vlak voor de rust was wel T. Bos de gevierde man want hij schoot onberispelijk de 1-0 binnen via de onderkant lat ging de bal over de doellijn. Het zou zo nog een spannende middag kunnen worden want na de rust kregen de gasten de druk op de Elimmer defensie en moest keeper G. Lunenborg meerdere reddingen brengen en was de baas uit een 1 op 1 situatie nadat hij eerder voor een blessure was behandeld. Een eerste corner in deze helft bracht echter verlichting want de voorzet van M. Doldersum viel op het voorhoofd van de aanstormende aanvoerder W. Boertien, die koppend de voorsprong uitbreidde naar 2-0. Topscoorder N. Storm wist ineens te schieten maar zag zijn schot hoog over gaan. Een vuist maken konden de gasten niet echt en sc Elim wist in de slotfase de score nog te verdubbelen door doelpunten van D. Diphoorn en W. Boertien. Door deze overwinning speelt sc Elim volgende week een uitwedstrijd tegen 4de klasser FC Assen op sportpark “de Hoogspanning”. FC Assen wist met een 3-2 score te winnen van v.v. Makkum. Het aanvangs-tijdstip is dan vastgesteld op 15.00uur.

Buitenspel gevalletjes
In het begin na de aftrap ging het bijna mis maar gelukkig kreeg Y. Benjamins de bal mee van de scheidsrechter J. Doornbosch. Een duw in de rug van P. Kroezen leverde de volgende vrije trap op en de assist van T. Bos werd door D. Doldersum overgeschoten. Een volgende vrije trap werd te snel genomen en kon door keeper O. Stienstra makkelijk worden gepakt. Hierna volgde een grote kans voor Drogeham speler N. Storm maar J. Doldersum kon de bal nog net op tijd een poeier geven. Hierna volgden enkele uitvallen van de bezoekers maar werden door de aangewezen assistent voor buitenspel afgevlagd. Ook een vrije trap verkregen na een handsbal door R. Bos leverde geen gevaar op. Met ruim een half uur op de klok was het T. Bos, die na een assist van D. Diphoorn, het dichtst bij de openingstreffer was maar hij zag dat de vallende keeper nog net de bal tegen zijn been kreeg en hierdoor tot corner werd gepromoveerd.

Balwissel
De smerige bal werd halverwege deze helft vervangen door een wittere en was zo voor het publiek beter te volgen, waardoor ze zagen dat het afstandsschotje van Y. Benjamins nipt overging. Een corner voor Elim werd door aanvoerder R. Storm juist op tijd voor de voeten van T. Bos weggetikt. Met een half uur spelen werd Elim gevaarlijker en kreeg D. Doldersum twee kansen om te scoren maar het geluk zat hem deze middag niet mee. In deze fase kreeg sc Elim meer grip op de wedstrijd en mochten er meerdere corners en vrije trappen worden genomen die allen echter tot niets leiden. Een aanval van Drogeham werd door A. Helder goed ingeschoten maar keeper G. Lunenborg stond op de juiste plaats. Met een schotje van M. Doldersum in de korte hoek wist hij keeper O. Stienstra niet te verrassen, want deze bleek goed bij de les. Vlak voor de rust was T. Bos de gevierde man want hij schoot onberispelijk de 1-0 binnen via de onderkant lat ging de bal over de doellijn, waar eerst nog gedacht werd aan buitenspel. In de extra tijd was er nog een grote kans van T. Bos op de 2-0 maar helaas werd er niet gescoord en werd de warme thee opgezocht met een geringe voorsprong.

Drogeham sterk uit kleedkamer
De gasten kwamen als herboren uit de kleedkamer gaven een flink stuk gas extra ten opzichte van de eerste helft. Gevolg was wel dat ze te snel gingen en enkele keren terecht voor buitenspel werden teruggefloten. Het meegereisde publiek dacht hier uiteraard anders over en floot terug. Het doorgaan op keeper G. Lunenborg zorgde ervoor dat hij voor een blessure aan zijn hand behandeld moest worden. Gevolg was uiteindelijk een dubbeldikke pink die maar amper in zijn handschoen paste. Hierna bracht hij redding want in een 1 op 1 situatie bleef hij de baas en zo wist hij de gelijkmaker te voorkomen. Een schotje van J. Bijlsma ging naast en de gasten probeerden de gelijkmaker te forceren. Een schot van M. Doldersum werd geblokt en leverde na ruim een uur spelen de eerste corner van deze helft op. De corner van M. Doldersum viel op het voorhoofd van de aanstormende aanvoerder W. Boertien, die koppend de voorsprong uitbreidde naar 2-0. Het vizier van N. Storm stond vandaag niet op scherp want weer zag de topscoorder zijn bal over gaan.

M. Doldersum razend snel
Een goeie uitval van sc Elim bracht M. Doldersum in stelling maar zijn voorzet werd door zijn medespelers niet op waarde geschat zodat hij de bal over de achterlijn zag gaan. Een voorzet van P. Kroezen werd wel door D. Diphoorn bij de tweede paal diagonaal hard binnengeschoten (3-0). Hierna werden R. Bos en D. Doldersum gewisseld voor S. Doldersum en R. Koekoek. Het was T. Bos die de tweede gele kaart kreeg nadat hij zich richting scheidsrechter Doornbosch frustrerend had uitgesproken op een overtreding op hem binnen de zestien. Zijn broer Robin had daarvoor het eerste geel mogen ontvangen voor een overtreding. Een grote kans van T. Bos na een assist van M. Doldersum werd door hem alleen staand voor de keeper gemist. Een gele kaart van aanvoerder W. Boertien werd gegeven voor een te hooggeheven been, welke de borst van een der gastspelers raakte.

Revanche aanvoerder Boertien
Hierna nam hij revanche door een bal uit de rebound hard binnen te schieten van afstand (4-0). Er volgenden vlak voor het eind nog 3 wissels aan Elimzijde terwijl ook trainer W. v.d. Heide al meerdere malen had gewisseld. In de extra tijd liepen invallers A. Nijboer en S. Bloem nog tegen gele kaarten op uit pure frustratie vanwege het verlies en uitschakeling wat aanstaande was. Door deze overwinning speelt sc Elim volgende week een uitwedstrijd tegen 4de klasser FC Assen op sportpark “de Hoogspanning”. Het aanvangstijdstip is dan vastgesteld op 15.00uur. Komt allen onze club weer aanmoedigen zodat we op de finaledag handhaving weten te bereiken.

Wedstrijdverloop.
sc Elim – v.v. Drogeham 4-0 (1-0).
Scoreverloop: 41’ T. Bos 1-0, 64’ W. Boertien 2- 0, 74’ D. Diphoorn 3-0, 89’ W. Boertien 4-0.

Scheidsrechter: J. Doornbosch.
Assistent-scheidsrechters: S. Brussaard en H. Broer
Gele kaarten: 5 (3x sc Elim en 2x v.v. Drogeham).