sc Elim weet achterstand om te buigen in winst

Elim – Na het scoren door de pupil van de week, J. Scholing, zagen de Elim supporters al snel een tegengoal van R. Zwaagstra binnenvallen. Vrij voor de keeper in het centrum kon hij onhoudbaar binnentikken (0-1). Sc Elim had moeite met het spel van DVC Dedemsvaart en was niet bij machte om in het eerste kwartier zelf het heft in handen te nemen. Spits V. Wind was de verdediging ontlopen en alleen voor de keeper moest deze wel als laatste redmiddel aan de noodrem trekken met een penalty tot gevolg. Het leek er alle schijn van te hebben dat hij zich wel erg gemakkelijk liet vallen. Zo lag halverwege deze helft de bal na een penalty van aanvoerder M. Ballast achter de Elim keeper na deze snelle uitbraak van DVC (0-2).

DVC even op rozen
Even leek DVC op rozen te zitten maar scheidsrechter J. Zagers zag in de volgende aanval van Elim eveneens een overtreding op T. Bos binnen het strafschopgebied. Hij wees ook nu weer resoluut naar de penaltystip en daar was menig DVC-er het niet mee eens, maar Y. Benjamins liet zich niet van de wijs brengen. Hij was met zijn harde en geplaatst schot doeltreffend voor de thuisclub (1-2). Tegen het einde van de eerste helft was het B. Spitzers, die op het randje van het 16 metergebied T. Bos onreglementair vloerde. Dit leverde hem vanmiddag de eerste gele kaart op van de overigens goed leidende scheidsrechter. Dacht bijna iedereen dat er met een achterstand werd gerust dan bleek dit minder waar te zijn. Want goaltjesdief M. Doldersum wist met een goede schijnbeweging keeper S.L. Kroezen op het verkeerde been te zetten en kon zo simpel in de blessuretijd de gelijkmaker laten aantekenen (2-2).

Aanvalsgolf DVC
Na rust brak een aanvalsgolf van de bezoekers uit wat resulteerde in corners en vrije trappen nemen maar alles zonder resultaat. Veel gebeurde er dan ook niet als was de geplaatste bal van M. Doldersum op P. Kroezen van hoge kwaliteit. Deze wist hem slechts over de goal heen te koppen. In een volgende situatie liep P. Kroezen in de buitenspelval van DVC. Corners over en weer werden niet benut en dit liet trainer E. Sikkes besluiten om wat meer lengte in zijn team te brengen. Zo werd de kleinere B. Doldersum met nog een kwartier spelen op de klok vervangen door de boomlange R. Smit, die weer eens als breekijzer moest fungeren. Een doorgebroken speler werd door W. Boertien nauwelijks aangetikt maar het leverde hem wel het gele ticket op. Een voorzet van Y. Benjamins kwam in een kluwen van spelers voor de goal van Kroezen S.L. terecht.

Flipperkastvoetbal brengt redding
Na enig flipperkast voetbal kwam de bal voor de voeten van T. Bos en deze wist er van vlakbij wel raad mee (3-2). Hierna volgden enkele wissels aan beide zijden. Een haperende M. Koops kon de bal niet weg krijgen en zo kreeg V. Wind een enorme kans in de slotfase om de gelijkmaker te scoren maar hij zag zijn bal voorlangs gaan. Sc Elim wist met handen en voeten de voorsprong vast te houden wat 2 spelers in de blessuretijd nog met geel moesten bekopen. Met deze uitslag doet Elim goede zaken en blijft het aangehaakt in de onderste regionen. Volgende week speelt het uit tegen FC Klazienaveen, die ook de punten goed kunnen gebruiken om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Wedstrijdverloop.
Sc Elim – DVC Dedemsvaart 3-2 (2-2).
Scoreverloop: 4. 0-1, R. Zwaagstra, 23. 0-2, M. Ballast, 24. 1-2, Y. Benjamins, 45+. 2-2, M. Doldersum, 78. 3-2, T. Bos.

Scheidsrechter: J. Zagers uit Zwartsluis.
Gele kaarten: 4 (38. B. Spitzers, 77. W. Boertien, 89. R. Smit, 90+ D. Benjamins).
Rode kaarten: Geen.