Toon Hermans Huis in Hoogeveen


Door Paula Bansema) Voor de uitzending a.s. zaterdag heeft Koopman en pad een interview met het Toon Hermans Huis in Hoogeveen. De gasten Hennie Bouwmeester en Joke Bouwmeester komen hier aan het woord en vertellen over het Toon Hermans Huis. Toon Herman Huis is een fijne warme plek, waar lot/deelgenoten met kanker elkaar kunnen ontmoeten, het zij voor een gezellig babbel onder het genot van een bakkie koffie. Dit is ook voor de nabestaanden en hun naasten die dit hebben meegemaakt, en het fijn vinden om in een ongedwongen sfeer met andere lotgenoten te willen praten.

Dat niet alleen er zijn ook verschillende activiteiten te vinden, zoals bv bloemschikken, schilderen, yoga, massage. Tevens is er ook een lotgenoten praatgroep, diverse thema-avonden en kan men professionele individuele begeleiding krijgen bij de verwerking van de psychische, sociale en lichamelijke gevolgen van kanker. Als woorden tekortschieten i.v.m. verlies en rouwverwerking dan kan men door middel van creatieve werkvormen in een workshop bestaande uit 7 bijeenkomsten begeleid worden.

Het is niet allemaal zo zwaar als men denkt, want vooral het samen zijn de gezelligheid begrip voor elkander hebben en erkenning staan voorop. Wil je niets als lot/deelgenoot maar toch gewoon even gezellig een bakkie koffie komen drinken ook dan ben je welkom in het Toon Hermans Huis Het Toon Hermans Huis is makkelijk te bereiken ook voor rolstoelhouders, of een rollator en er is een lift aanwezig. Het Toon Hermans Huis draait puur op kracht van de vrijwilligers, die met groot plezier de gasten ontvangen, en begeleiden naar eenieder zijn persoonlijk behoeften. Komende zaterdag rond 16:00 uur zal de hier aangekondigde aflevering online gaan via o.a. www.koopmanoppad.nl