vv Noordscheschut wint Prent Dorpentoernooi

Op een bomvol Sportpark de Meulewieke wist vv Noordscheschut zijn favorietenrol waar te maken door vv Tiendeveen met 3-0 te verslaan en hiermee het Prent Dorpentoernooi te winnen. Na een indrukwekkende minuut stilte i.v.m. het overlijden van Henriette Westerbeek-Prent, dochter van hoofd- en toernooisponsor Prent, werd de wedstrijd om de 1e en 2e plaats op de finaledag van het Prent Dorpentoernooi door scheidsrechter Sander Pals uit Dedemsvaart in gang gezet.

Op het schitterende hoofdveld dat er door de vrijwilligers bij lag als een biljartlaken, werden de eerste 10 minuten van de wedstrijd aftastend gespeeld. Het werd snel duidelijk dat de ploeg van Michel van Essen met zijn twee snelle spitsen Jeffrey Boxma en Ismael Ucan graag een open wedstrijd wilde spelen en niet alleen vanuit een gesloten defensie wilde counteren.

Noordscheschut was zoals verwacht de bovenliggende partij, maar had toch wel even de tijd nodig om echte kansen af te dwingen.

Na een kwartier was het dan toch ineens raak, aanvoerder Nick Koster werd diep gestuurd en na Tiendeveen keeper Sander Lubbers te hebben uitgespeeld, kon hij de 1-0 aantekenen. Tiendeveen raakte even van slag vanwege deze domper en Noordscheschut zette aan om de voorsprong verder uit te breiden. Dit lukte vrij snel, want na 20 minuten was het vleugelflitser Enrico Schonewille die aan de linkerkant opstoomde, de verdedigers zijn hielen liet zien, een strakke voorzet afleverde die met een uiterste krachtsinspanning van Koster tot een doelpunt werd gepromoveerd (2-0).

De 3-0 hing ook in de lucht, maar Bjorn Schonewille zag zijn schot gekeerd worden door de uitmuntend keepende Lubbers.