Bruidspaar Roorda viert hun 60 jarige huwelijk

Hoogeveen-Namens de gemeente Hoogeveen bracht de loco-burgemeester Jeroen Westendorp vandaag het echtpaar Roorda een bezoek om hun te feliciteren met hun 60 jarig huwelijk.

Najaar 1959, Rens droeg een gedicht voor op een bonte avond in Wommels. Mooi gedicht en een knappe meid, dacht Okke. Een paar maanden later, Okke droeg een gedicht voor in Britsum. Goed gedicht en een knappe vent dacht Rens. Dit was in het kader van een uitwisseling van twee jeugdverenigingen van de Gereformeerde Kerk. Na afloop, ’s avonds op straat in Britsum, stak Okke zijn arm in de armopening van een van de deelnemers uit Wommels. Laat dat nu de armopening van Rens zijn geweest. De verkering was een feit.

Drie jaar later 20 augustus 1963, Rens was inmiddels hoofdleidster geworden in Hallum en Okke deed als soldaat zijn plicht op de vliegbasis Leeuwarden, trouwden ze en betrokken een kamer bij de kapper in Hallum. Later verhuisden ze naar Sneek, vandaar naar Dedemsvaart en ten slotte, in 1970, naar Hoogeveen.

Rens is in haar werkzame leven met veel plezier met kinderen bezig geweest, als kleuterleidster, als leerkracht en een deel als directeur van de Bellatrixschool. Het naambord van de school prijkt nog altijd aan hun huidige woning. Okke heeft het grootste deel gewerkt als radio/tv-monteur en de laatste periode als conciërge aan de Dikkenbergschool.

Toen Rens directeur werd is Okke gestopt met betaald werken. Hij heeft toen met een vriend een computerclub opgericht. Dit bleek een schot in de roos, het werd de bron van vele vriendschappen. De vriendschap met de medeoprichter is gebleven en alleen sterker geworden. Samen met zijn vrouw hebben zij hen pake en beppe gemaakt van hun drie kinderen. In de herfstvakantie trekken ze er altijd een weekend met hen samen op uit.

In 1990 ontstond de Stichting Stedenband “Hoogeveen – Martin”.  De computerclub mocht als eerste een uitwisseling organiseren met een club uit Martin. Nadien volgden er nog een aantal uitwisselingen, zowel van als naar Martin. Hierdoor hebben ze vanaf het begin, 1990, een hechte vriendschap opgebouwd met de voorzitter van de club in Martin. De hele familie, inmiddels tien personen, vierde het huwelijksfeest met hen mee.

In de vakanties ging het paar graag op pad naar het buitenland, eerst met de tent en later met de caravan. Hun favoriete landen waren Frankrijk en Italië, later ook Slowakije, genietend van de natuur en de cultuur. Meestal met Okke’s broer en vrouw, die net als zij ook geen kinderen hadden. Kamperen doen ze nog steeds en ze zijn ook een paar maal met een vliegreis naar Turkije en Jordanië/Israël geweest.

Buiten het werkzame leven en de vakanties hebben ze zich ook beziggehouden met vrijwilligerswerk. Kerkenwerk, computerclub CGH, stichting stedenband “Hoogeveen – Martin” en de voedselbank. Okke hoopt volgend jaar voor de derde keer naar Gambia te gaan in het kader van “Jeugd voor Gambia”, een project van de Oosterkerk.

Ze zijn zeer dankbaar dat ze dit mogen vieren in goede gezondheid met zoveel lieve mensen om hen heen.