Overlast door geparkeerde bestelbusjes – wat te doen?

Bericht van het Smederijenteam
Met enige regelmaat ontvangt het team van de Smederijen klachten van inwoners over de overlast die zij ervaren door geparkeerde bestelbusjes. Als deze geparkeerd worden op de openbare weg of openbare parkeerterreinen kunnen wij hier niet tegen optreden. Wat rest is om zelf open en vriendelijk het gesprek aan te gaan met de eigenaren van de bestelbusjes. We horen echter vaak dat mensen dat niet zo makkelijk vinden. Soms proberen ze het wel maar krijgen ze een grote mond of weigert de andere partij om mee te denken in een oplossing. Dit kan heel frustrerend zijn.

Buurtbemiddeling – het werkt!
Ons advies is om dan contact te leggen met buurtbemiddeling. Zij kunnen meedenken en advies geven en begeleiding geven bij het oplossen van meningsverschillen. Zo kan voorkomen worden dat een ruzie te hoog oplaait en komt er uiteindelijk een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van Buurtbemiddeling Hoogeveen via 0528-278855. U kunt ook een mail sturen aan buurtbemiddeling@swwh.nl