Kansenfestival eindigt in gelijkspel voor sc Elim

Ommen – Vol met goede moed en met hoge verwachtingen, ja het is de tijd van het jaar, vertrok de ploeg van trainer Erwin Sikkes naar de Vechtstad Ommen. Daar eenmaal aangekomen wachtte hun een onaangename verrassing. De KNVB had voor deze middag nog geen vervangende scheidsrechter aangewezen omdat de leidsman van dienst om privé omstandigheden had afgezegd. Naarstig werd er gezocht in alle hoeken en ja zo waar werd er een stand-in gevonden, die ruim een half uur later de wedstrijd afblies. Deze man kwam buiten adem aangehold want hij had zojuist de JO19-1 van Ommen gefloten. Of dit de beste beslissing was van deze middag zou later blijken. Snel kreeg sc Elim al een grote kans op de voorsprong maar de bal van Diphoorn ging net naast. Het spelbeeld was voor de neutrale toeschouwer gewoon genieten want het schoot alle kanten op. Er waren voor beide partijen meerdere kansen om te scoren maar voor rust werd er helaas van beide zijden niet gescoord maar was sc Elim de bovenliggende partij. Met de bekende brilstand werd de warme thee in de verwarmde kleedkamers opgezocht.

Na de rust werd er door de mannen van Mike Kelly wat meer gas gegeven om de openingstreffer te forceren maar de Elimse defensie stond als een blok ondanks de afwezigheid van centrale verdediger en aanvoerder Wesley Boertien. Uit een onnodige vrije bal van 25 meter afstand werd door Noah van Dorsten de 1-0 ineens binnengeschoten, waarbij keeper Gerben Lunenborg niet geheel vrijuit ging. Elim gaf niet op en met invaller Robin Smit vlak voor tijd gebeuren er vaak bijzondere dingen. Zo ook vandaag want de gehele Ommer defensie werd ontregeld door hem en zij moesten daardoor een corner toestaan bij het sluiten van de markt. Cornerspecialist Mike Doldersum gaf een perfecte voorzet op het hoofd van bijna de kleinste man van het veld, Marcel Koops. Hij was het die het verdiende punt met een kopbal over de streep wist te trekken en zo een zwaarbevochten punt mee huiswaarts ging. Volgende week speelt Elim haar laatste competitiewedstrijd van dit jaar thuis tegen DESZ uit Zwartsluis.

Volop kansen
Na dat de zoektocht naar een scheidsrechter was beëindigd, werd de aftrap genomen op het kunstgras bijveld, dit omdat op het hoofdveld verlichting ontbrak. Al snel was het Daimen Diphoorn die zijn ploeg op voorsprong had kunnen zetten maar hij zag zijn schot langs de paal gaan. Aan de andere kant moest keeper Gerben Lunenborg in actie komen na een schot van Milan Pierik. Daarna was Sydney Flim aan de beurt om een kansje te creëren. Na een kwartier spelen was het Mike Doldersum die zijn enorme kans van de doellijn gekopt zag worden door Robin Meijerink en de rebound werd ook door hem vanaf de lijn gekeerd. Zo golfde het spel op en neer want Maarten Bel leek de openingstreffer te maken maar zag zijn gevaarlijke bal door het dwarshout worden gekeerd. Jay Doldersum was de volgende man, die na een goede voorzet van Raymon Koekoek, zijn schot over zag gaan. Er volgende enkele corners voor Elim maar dit leidde niet tot het gewenste resultaat.

Lichte irritatie
Dit wekte enige irritatie op en leverde ongevraagd commentaar een waarschuwing aan Jay Doldersum op door scheidsrechter Peter van Veen. Tim Ribberink was een ware plaaggeest voor de Elimmer defensie en er moest met enige regelmaat een vrije trap aan hem worden gegund door in de ogen van scheidsrechter van Veen te fysiek voetbal. Elims voetbal is niet voor mietjes bedoeld en met handschoenen aan voetballen doe je al helemaal niet, dit is volgens trainer Erwin Sikkes voor watjes, zoals in zijn laatste podcast bij RTV Drenthe liet horen. Een botsing tussen de koelbloedige Robin Bos en een tegenstander zorgde voor enig op onthoud om dat ze beiden op de grond lagen en Bos de lucht even kwijt was. Hij werd in de rust dan ook gewisseld voor Glenn Kikkert. Er waren nog kansen voor Milan Pierik en Sydney Flim die beide in kansrijke posities niet wisten scoren en zo werd de thee met de bekende brilstand opgezocht.

Overtredingen onbestraft
De ingebrachte Glenn Kikkert mocht na de rust zijn debuut maken bij sc Elim 1. Ook hier was het sc Elim die de eerste kans kreeg om te scoren maar Daimen Diphoorn zag zijn kopbal na een assist van Daymen Doldersum over keeper Stefan Kortman heengaan. Een onderuit geschoffelde Mike Doldersum binnen het zestien meter gebied bleef liggen maar scheidsrechter van Veen liet ongebruikelijk lang door spelen. Uiteindelijk krabbelde Mike weer op en kon weer deelnemen aan het spel. Alleen voor keeper Stefan Kortman weet spits Peter Kroezen niet de nul van het score bord te krijgen. Een volgende praatactie van Daymen Doldersum levert hem vanmiddag een eerste gele kaart en een tweede vrije trap tegen op. Halverwege deze helft wisselt Mike Kelly middenvelder Maarten Bel voor Jesse de Lange in hoop de boel te ontregelen en hiermee de score open te breken.

Goal vanuit het niets
Dit gebeurd dan al vrij snel want een volgende vrije bal voor Ommen wordt genomen door Noah van Dorsten en deze weet ineens uit het niets keeper Gerben Lunenborg te verschalken (1-0). Aan de andere kant wordt Mike Doldersum op miraculeuze wijze afgestopt binnen de beruchte lijnen maar scheids-rechter van Veen durft het niet aan om de bal op de stip te leggen omdat hij te ver van de situatie afstond. De middenvelder Raymon Koekoek wordt vervangen door de boomlange Robin Smit, die al vaker als breekpunt fungeerde. Hieruit volgde dan direct een grote kans op de gelijkmaker maar keeper Stefan Kortman weet tot tweemaal toe redding te brengen voor zijn team. Aan de andere kant ging er bijna iets mis tussen verdediger Marcel Koops en zijn keeper Gerben Lunenborg na een terugspeelbal. De uitkomende keeper zag de bal over hem heen gekopt worden en aanvaller Jesse de Lange ziet kans om de bal voor een leeg doel voorlangs te schuiven. FC Ommen dringt meermaals aan maar weet niet te scoren.

Oude voetbalwet
De oude voetbalwet trad vanmiddag weer eens in werking want als jezelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Uit een paniekerig weggegeven corner weet Mike Doldersum perfect het hoofd van Marcel Koops te vinden en deze weet de 1-1 binnen te koppen. Dit alles gebeurde in de slotfase van de wedstrijd en na 7 minuten extra tijd voor wissels en blessures vind scheidsrechter van Veen het welletjes. We zijn uiteindelijk blij dat hij deze middag ons heeft gefloten en met minimaal een verdiend punt keren wij huiswaarts in bijna volkomen duisternis. Volgende week speelt sc Elim in de laatste thuiswedstrijd van dit jaar tegen directe concurrent DESZ uit Zwartsluis.

Wedstrijdverloop.
FC Ommen – sc Elim 1-1 (0-0).
Scoreverloop: 75. N. van Dorsten 1-0, 89. M. Koops 1-1.

Scheidsrechter: Peter van Veen.
Gele kaarten: 1.
Rode kaarten: 0.
Toeschouwers: 100.
Man of the match: M. Koops.

Opstelling sc Elim:
Basis: G. Lunenborg, R. Bos (46. G. Kikkert), S. Doldersum, Y. Benjamins, M. Koops, J. Doldersum, R. Koekoek (77. R. Smit), D. Diphoorn, M. Doldersum (90+ N. v.d. Belt), D. Doldersum (90. J. Benjamins) en P. Kroezen.

Wissels: N. v.d. Belt, J. Benjamins, G. Kikkert, R. Smit en R. Smit.