sc Elim heeft geluk niet aan haar zijde.

Klazienaveen  – Het incomplete sterrenteam van trainer E. Sikkes vertrok richting sportpark de Planeet in Klazienaveen. Daar werd onder een voorjaarszonnetje maar met een koud briesje enigszins verlaat afgefloten door scheidsrechter J. Mulder uit Zuidbroek op het kunstgrasveld. Ook was vandaag RTV Drenthe aanwezig om de beelden live te filmen voor het zondagavondprogramma Onze Club. Vanmiddag stonden er grote belangen op het spel want de winnaar uit deze strijd zou aangehaakt blijven voor de strijd om de nacompetitie.

Kansen over en weer

Sc Elim kreeg al snel een vrije trap te nemen maar resultaat was er niet.  Aan de andere zijde was het aanvoerder R. Sibon, die uit een corner ineens een schot op keeper G. Lunenborg losliet. In een mooie combinatie kwam de bal bij M. Doldersum terecht en zijn boogbal kon door keeper J. Verschoor worden gepakt. Zijn broer Senn kon aan de andere kant met het hoofd erger voorkomen waardoor FC Klazienaveen de openingstreffer misliep. Een te ver voor zijn goal staande keeper Lunenborg werd wakker geschud door een afstandsschot van R. Wijnand, die zijn schot over zag gaan. Een goeie assist van M. Doldersum kon door T. Bos niet binnen worden gewerkt omdat de keeper dat niet toestond. Een blessurebehandeling bij S. Jagt leverde enig op onthoud op. Even later moest hij dan ook worden vervangen door T. Been. En goede voorzet van M. Doldersum werd door P. Kroezen en R. Koekoek niet op de juiste waarde geschat. Ze hadden hem met weinig moeite binnen kunnen tikken maar helaas verdween de bal over de achterlijn. tot doelpunt.

Keeper Lunenborg goed bij de les

Ook een grote kans van Klazienaveen ging voorlangs nadat keeper G. Lunenborg hem nog even aan kon raken met het puntje van zijn schoen. De corner hieruit werd door S. Bernsen van afstand uit de rebound overgeschoten. M. Doldersum werd onterecht voor buitenspel teruggefloten. Onnodig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat de bal in bezit kwam bij R. Wijnand. Of deze buitenspel stond is twijfelachtig maar gezien de beslissing van de stand-in grensrechter P. ten Kate niet want hij stak zijn vlag niet op. Gevolg was wel dat de bal na ruim een half uur spelen achter keeper G. Lunenborg lag. Zo stond vrij plotseling de 1-0 score op het scorebord. Voor het vasthouden van T. Bos werd aanvoerder R. Sibon vanmiddag bestraft met de eerste gele kaart. Enkele vrije trappen voor de thuisploeg konden worden gepareerd door de Elim doelman en ook corners in de slotfase leiden niet tot doelpunten. Zo werd en met een geringe achterstand gerust.

Rommelige start

In de beginfase van de tweede helft werd er gestart met rommelig voetbal met vrije trappen voor beide partijen. Een schot van M. Doldersum ging ver over de goal. En een eerste corner werd weggegeven na miscommunicatie in de Klazienavener defensie. Een voorzet van M. Doldersum werd door R. Bos net naast gekopt. Het geluk zat sc Elim deze middag nog niet mee. Daardoor besloot trainer E. Sikkes om te gaan wisselen en werden R. Smit en J. Doldersum gebracht. Hierdoor kon het T. Been het waarschijnlijk niet meer bijbenen en moest hij zijn volgende actie met geel bekopen. Halverwege deze helft had Klazienaveen de score kunnen verdubbelen maar 3 spelers zagen kans om de bal er niet in te krijgen. Een buitenspelsituatie voor T. Bos werd onterecht afgevlagd door  D. Kuhl. Na een overtreding op R. Bos maakte hij een trappende beweging richting zijn overtreder en dit werd niet gezien door de scheidsrechter. Er kwam veel rumoer los langs de lijn en uiteindelijk leverde dit R. Bos een gele prent op.

Het zat sc Elim niet mee

Keeper G. Lunenborg kwam goed uit zijn goal en moest dit buiten de zestien meter bekopen met geel waar het thuispubliek liever rood had gezien. Een indraaiende corner van M. Doldersum werd door S. Jagt van de doellijn gekopt, nadat verdediger B. Doldersum was gewisseld voor aanvaller D. Benjamins. In de laatste paar minuten kreeg R. Smit nog een geweldige kopkans maar ook hij zag zijn bal voorlangs schieten. In de extra tijd schoot aanvoerder Y. Benjamins nog eens op de binnenkant van de paal en vloog de bal weer het veld in. Hierna volgde een situatie waar wel een 3-tal spelers van de thuisploeg buitenspel stonden maar de scheidsrechter doorliet gaan ondanks de opgestoken vlag omdat sc Elim alles vol op de aanval gooide. Elim kreeg nog een laatste corner nemen maar het mocht niet baten want de punten bleven achter in Klazienaveen. Volgende week speelt sc Elim de derby tegen v.v. DKB uit de Krim waar de oud trainer van Elim, Jan-Otto Benjamins, de scepter zwaait.

Wedstrijdverloop.

FC Klazienaveen – Sc Elim 1-0 (1-0).  Scoreverloop: 31. 1-0, R. Wijnand . Scheidsrechter: J. Mulder uit Zuidbroek. Gele kaarten: 4 (38. R. Sibon, 70. T. Been, 78. R. Bos, 79. G. Lunenborg). Rode kaarten: Geen. Toeschouwers: 100. Man of the match: Robin Bos.

Opstelling sc Elim:

Basis: G. Lunenborg, B. Doldersum (78. D. Benjamins), M. Koops, Y. Benjamins, R. Bos (87. L. Fidom) S. Doldersum, D. Diphoorn, R. Koekoek (66. R. Smit), T. Bos (85. D. Benjamins), P. Kroezen (66. J. Doldersum) en M. Doldersum. Wissels: D. Benjamins, L. Fidom, J. Doldersum, R. Smit en R. Smit.